Toplu Sms

Yüz Güldüren sonuçlar

Yüz Güldüren sonuçlar
Yüzümüz yaşımızın aynası kil aslında... İlerleyen yılların etkisi ilk olarak yüzümüzde kendini göstermeye başlıyor. Bu gidişe bir dur demek gerekebiliyor! Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ayşen Bilge Sezgin anlattı...
YUZ

GÜLDÜREN SONUÇLAR...
"Yaşlılık belirtileri kendini nasıl göstermeye başlıyor?

I yarattığı yorgunluk ve

_çizgileri en çok gösteren bölge

yüzümüz, özellikle güneşe gerektiğinden çok daha fazla maruz kalanlarda sıklıkla kırışıklık ve lekeler görülebiliyor. Benler ve çiller gibi pigmentasyon bozuklukları açığa

Yüzümüzde ne gibi değişimler oluşuyor?

Yıllar içinde özellikle 30 yaş ve üzerinde dudak ve göz etrafında kırışıklıklar artmaya, ciltte gevşeklik oluşmaya başlıyor. Ciltte oluşan yaşlanma daha sonra cilt altı dokusunda gevşemeye neden oluyor. Doku yer değiştirmeye başlıyor ve ciltte sönmeler gözlemleniyor.

Bu sarkmalar sadece kadınlarda mı görülüyor?

Sarkma ve kırışıklık sadece kadınların değil, erkek hastalarımızın da problemi. Günümüzde erkek hastalar kırışıldık ve yüz yaşlanması tedavisi için daha sık doktora başvuruyor.

Yaşlara göre tedavi biçimi değişiyor mu?

30 yaş üzeri kadın hastalar sıklıkla göz ve dudak çevresi kırışıklıkları için tedavi görüyor. 40 yaş üzerindekilerse bunlara ek olarak kaşlarda düşme, yüz volümünün aşağıya yer değiştirmesi gibi problemlerle

yüzleşiyor. 50 yaş ve üzerindeyse boyunda ve yüzde sarkma problemlerien sık rastlanan sorunlar. Ayrıca her yaşta yaşanan sorunlar da var. Lekeler bu sorunların başında yer alıyor. Tabii lekeler yaş ilerledikçe artıyor ve derinleşiyor. Yüzde oluşan boşluklar nasıl dolduruluyor?

Yüzdeki dokunun doldurulmasında ve kırışıklık tedavisinde yan etkisi olmadığı ve kendi bağ dokumuzun yapı taşı olduğu için 'hyalüronik asit' kullanılabiliyor. Dolgu maddeleri, kullanılacak bölgenin derinliğine göre değişiklik gösterebiliyor. Yanak çukurlarını ve elmacık kemiklerini de bu dolgularla dolgun hale getirmek mümkün olabiliyor.

Dolgu işlemi ve leke tedavisi aynı anda yapılabiliyor mu?

Aynı seansta yüz bölgesine radyofrekans veya lazer ile leke tedavisi yapılabiliyor. Peki, botoks...

Kaş ve alın bölgesine botoks uygulaması yaparak kaş ve göz çevresindeki kırışıklıklar azaltılabiliyor. Kaz ayakları denilen göz etrafı kırışıklıklarında botoks oldukça güzel ve çabuk sonuç veren bir yöntem. Sarkmalara karşı ne yapılabilir? Yüz bölgesindeki hafif sarkmalar için özel tellerle asma yapılabiliyor. Yaş ilerledikçe cildin renginde de değişimler oluyor, parlaklık azalıyor. Bu engellenebilir mi?

Cilt üst tabakasında canlı ve parlak görünüm kazanması amacıyla özel anti aging vitaminler uygulanıyor. Cildin nemi artıyor ve cildin kendini yenilemesi sağlanıyor. Estetik operasyon yapılması gereken durumlarda hastayı neler bekliyor? Sarkma yanak ve boyunda daha sık görülüyor. Yanak ve boyun bölgesini saçlı deriden girilerek ince insizyonlarla gerdirilme sağlanıyor. Böylece iz oluşmadan

Bu işlemler hangi sıra ile yapılıyor?

Genellikle yüz asma, dolgu ve lazer işlemleri birlikte uygulanıyor. Böylece hem cildin lekelerden temizlenmesi hem de kırışıklık ve sarkmalardan kurtulmak mümkün olabiliyor. Bu şekilde üç boyutlu bir gençleşme sağlanabiliyor. Lekeler bazen tek seans, bazen de birkaç seans tedavi ile tamamen yok edilebiliyor. Cildin homojen ve lekesiz görünümü daha genç görünüm sağlıyor. 40 ve özellikle 50 yaş üzeri kişiler için yüze asma ve telleme işlemi de gerekebiliyor. Ayrıca radyo dalgaları ile de cildin sıkılaşması sağlanıyor. 60 yaş üzerinde ise face-lifting denilen yüz germe operasyonu gerekebiliyor. Bu kişilere yüz germe sonrasında lazer ve ince kırışıklıklar için dolgu uygulaması da yapılabiliyor.