Toplu Sms

Selülite karşı yeni yöntemler

Selülite karşı yeni yöntemler
Yeni çıkan uygulamalardan biri Sudatonic. Infrared terapi sistemi olarak bilinen yöntem, zayıflamayı ve toksin atmayı 
sağlayan bir uygulama. Sudatonic uygulaması hakkında bilgi veren Bioritm Institute’den Kamuran İşsezer, işlemin yaklaşık 1.5 saat sürdüğünü belirtiyor.

Nasıl bir yöntem?
Yöntem, kilo vermenize yardımcı olurken toksinlerden arındırmayı da amaçlıyor. Uygulama, 10 seanslık paketler halinde sunuluyor. İşlemin haftada iki ya da üç defa uygulanması gerekiyor ve 10 seansta ortalama 5 kilo verilmesi hedefleniyor. Her seansta kilo ölçümü yapılıyor. Uygulama yapılacak kişi geldiğinde ilk önce kilosuna bakılıyor, yağ ölçümü yapılıyor, problemli bölgeler ölçülüyor ve uygulamadan sonra tekrar karşılaştırma yapılıyor. İşlemin hemen sonrasında sonuç görmek mümkün oluyor.
Genetik faktörler, beslenme, kötü yaşam biçimi, hareketsizlik, stres, alkolün neden olduğu selülitler, terleme yoluyla toksinlerin atılmasıyla gideriliyor.

Nasıl uygulanıyor?
Uygulama yapılacak kişinin işleme girmeden en az yarım saat ya da bir saat önce yemek yemesi gerekiyor. Çünkü işlemden çıktıktan sonraki üç-dört saat birşey yenmiyor. İşlem, vücutta yağ yakmayı hızlandırmayı hedefliyor.
Yağ hücrelerinin azalmasına ve lenfatik dolaşımla atılmasına yardımcı oluyor.
Uygulama yapılacak kişi önce iki bardak su içiyor. Sonrasında kilosu ve yağ ölçümü yapılıyor. Yöntemin dört tane özel kremi bulunuyor. Uygulama yapılacak kişinin vücuduna ilk olarak masajla özel bir krem sürülüyor. Ondan sonra fazlalık olan bölgeye özel bir krem sürülüyor. Sonra kişi sarılıyor ve ısı uygulaması yapılıyor. Uygulama 60 dakika sürüyor. Çıktıktan sonra tekrar ölçüm alınıyor.
Sonrasında ise bitim kremi sürülüyor. 4-5 seans sonra fazla kilosu olan kişilere hızlı sonuç almak için sürülen kremin daha güçlü olanı tekrar sürülüyor.
Infrared ısı terapisi egzersiz görevi de görüyor. 20-30 dakikalık bir seans, 6 millik koşuya eşdeğer oluyor. Bu işlemlerle beraber diyetisyen kontrolünde beslenme de kontrol ediliyor.

Başka faydaları da oluyor mu?
İşlem, cildi de güzelleştiriyor. Cilt hem sürülen kremler hem de terlemeyle atılan toksinler sayesinde değişiyor.
Bir hafta boyunca ciltteki değişiklik hissediliyor. Kişilere uygulamaya girmeden önce, haftada iki defa, vücut peelingi yapmaları öneriliyor.

Hangi bölgeler için daha etkili?
İlk olarak karın ve üst bölgede değişiklikler görülüyor. Sonra kalça ve bacaklarda incelme sağlanması hedefleniyor.

Kimlere yapılamıyor?
Kalp pili taşıyanlar, hamileler ve vücudunda implant ya da platini olan kişilere bu uygulama yapılamıyor.

DİKKAT! Hastalar Slim Lipo işleminden önce aspirin ve kan sulandırıcı içmemeli. Balık yağı, Omega 3, Quenzim Q 10, ginseng, ginko bloba gibi bitkisel ya da hayvansal besin takviyelerinin ciddi kan sulandırıcı etkileri bulunuyor. Mutlaka doktorlarına işlemden önce bunları belirtmeleri gerekiyor.


Slim Lipo nasıl bir yöntem?

Estetik dünyasındaki yeniliklerden biri Slim Lipo. Aslında bir lazer liposuction yöntemi. Tek farkı daha kısa sürede daha hızlı sonuç vermesi

Liposuction dünyada en çok yapılan estetik cerrahi ameliyatı olarak kabul ediliyor ve ülkemizde de neredeyse birinci sırada geliyor. Bu durumun en önemli nedeni ise son 20-30 yılda obezite ve bölgesel yağlanma sorunun artması. Fakat liposuction bazı durumlarda en iyi yöntem olsa da uzun süren şişlik, morluk, acı ve ciltte oluşan çukurluklar nedeniyle hastaları korkutabiliyor. Bu nedenle araştırmalarını sürdüren estetik dünyasındaki yeniliklerden biri de Slim Lipo. Bu yöntem aslında bir lazer liposuction yöntemi. Tek farkı daha kısa sürede daha hızlı sonuç vermesi. Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Güner, “Bu yöntem fiber optik uzantısı olan bir lazerin liposuction borusunun içinden geçirip yağı eritmesiyle ortaya çıktı. Uygulamada sadece yağ dokusunun eritilmesi hedefleniyor. Diğer dokulara dokunulmuyor. Lazer, yağ dokusunu gördüğünde bütün enerjisini ona aktarıyor ve yağ dokusunu eritmeye çalışıyor, böylece çevredeki dokulara zarar verilmeden işlem yapılmış oluyor” diyor.

Göz altı torbalarına son!
Slim Lipo, yağ olan her bölgeye uygulanabiliyor. Op. Dr. Hüseyin Güner, “Saçlı derinin altında bir yağ birikmesi varsa bunu keserek almaktansa lazerle eritebiliyoruz. Göz çevresindeki yağ fazlalıkları için de bu yöntem kullanılıyor. Çok ince bir fiberle göz çevresindeki fazlalıkları kesi yapmadan yok edilebiliyor. Bir iğne deliğinden lazer fiberi yağa tutuluyor ve o bölgeye parmakla dokunduğunuzda erimiş yağ dışarı çıkıyor. O ince deliğin kapanması da yarım saat sürmüyor. Hasta sonrasında hemen gündelik hayatına dönebiliyor.

Karın geriliyor, bacaklar düzeltiliyor
Slip lipo ile germe işlemi de yapılıyor. Op. Dr. Hüseyin Güner, eskiden karın germe ameliyatını 10 hastanın 10’una yaparken şimdi 10 hastanın 7 tanesine yaptıklarını belirtiyor. Bu yöntem sayesinde daha az cerrahi müdahale yapılmış oluyor ve hasta daha hızlı sürede gündelik yaşamına dönüyor.

İnce kollar
Slim lipo, kol bölgesine de uygulanabiliyor. Kolda sarkma bu yöntemde çok az görülüyor. Op. Dr. Hüseyin Güner, “Eskiden kolunda fazlalık olan her hastaya cerrahi, yani kesi yöntemi önerirken şimdi 20 hastadan birine cerrahi öneriyoruz. Hasta çok ileri yaştaysa ve kol içinde çok fazla kırışıklık varsa hastalar kırışıklığın da tedavisinin de yapılmasını istiyorlar. Slim lipo ile sarkmayı engellemek mümkün ama kırışıklıkları tam olarak geçiremiyoruz” diyor.

Meme küçültülüyor
Yöntemle, meme küçültme de yapılabiliyor. 35 yaşından sonraki iri memeli hastalar bu işlem için çok uygun. Çünkü bu yaşlarda memede süt üreten kısmı azalırken yağ dokusu artıyor. Slim lipo yağı eritmeye ve memeyi küçültmeye yardımcı oluyor.

Hasta sonuçları ne zaman görüyor?
Hastanın ilk kontrolü işlemden sonraki dördüncü gün oluyor ve o zaman bile fark görülüyor. Belden yukarı olan kısımlarda daha hızlı sonuç alınıyor. Dizden aşağıya olan kısımlar, kalpten uzak olduğu için dolaşım problemleri nedeniyle daha geç ortaya çıkıyor. Ama 1 ya da 1.5 ay içinde iyileşmenin yüzde 60’ı görülüyor. Ayak bileğinde ise hastanın bazen 2 ay beklemesi gerekebiliyor.

Liposuction’dan farklı
Liposuctiondan sonraki en büyük şikayetlerden biri iyileşmenin geç olması yani ağrı, şişlik, morluk olması, genel anestezi tercih edilmesi, lokal sedasyonla yapılacaksa da dışardan takviye olması, 4-8 hafta korse kullanılması. Ayrıca liposuction’dan sonra ciltte girinti, çıkıntı da olabiliyor. Çünkü liposuction kanülleri, yağ almak için cilt altına girip, ileri, geri hareket ettirilirken bağlar kopabiliyor. Bu bağlar koptuktan sonra tekrar aynı yere yerleşmesi için korse kullanılıyor. Ama lazer teknolojisindeki kanülle hiçbir şey vermeden yağ eritebiliyor.

Tekrar kilo alınıyor mu?
Op. Dr. Hüseyin Güner, “Hastayı iyi değerlendirmek gerekiyor. Hasta tek bir şikayetle başvursa da baktığınız zaman karın diye geldiğinde basen üzerinde kalan, sırta uzanan kısımlarda da yağ görülebiliyor. Hastalar bize karın için gelirler fakat sadece karın bölgesini yaparsak ve diğer bölgelerin de alınmasına ihtiyaçları olduğunu söylemezsek karın düz, diğer bölgeler çıkık oluyor. Bu tip yöntemler, zayıflama yöntemi değil. Yağ fazlalığı varsa bu bölgeleri kalıcı olarak tedavi edebiliriz. Hasta kilo alırsa o bölgeden şişmanlama ihtimali her zaman bulunuyor. Biz bir şekil oluşturuyoruz, o şekil bozulmadan hasta kilo alıyor ve kilo veriyor” diyor.

İz kalmıyor
Uygulama sırasında kullanılan fiberler çok küçük ve ince olduğu için cilt altına girdiğinde sadece bir iğne izi bırakıyor. Bu iz de yapılan işlem bölgesine göre 5-6 dakika içinde ya da 24 saat içinde geçiyor.