2-3 PARMAK ÇİKOLATANIN ZARARI YOK, FAYDASI ÇOK
Sütlüsünden kaçının ve tok karnına çikolata yemeyin.Pek çok kişi çikolatanın çok zararlı ve müthiş şişmanlatıcı bir gıda olduğunu düşünür. Oysa bilinçli ve kontrollü tüketildiği taktirde diyetlerde ara ara çikolata rahatlıkla yiyebılirsiniz. Sadece çikolata yerken dikkat edilmesi gereken bazı kurallar ve püf noktalar var. İşte hem çikolata yiyip hem de kilo almamak için birkaç küçük ipucu.Araştırmalar, çikolatanın kalbe iyi geldiğini, insanda mutluluk verici maddelerin salgısını artırdığını göstermiştir, özellikle kadınlarda adet öncesi dönemdeki günlerde içerdiği yüksek magnezyum içeriğinden dolayı yararlı etkileri vardır. Çünkü magnezyum, ödeme ve kas kramplarına karşı yararlıdır. Bu nedenle pek çok kadın, kasılmalarının ve ödeminin arttığı bu dönemde çikolataya karşı koyamaz. Diyeti uygularken adet öncesindeki 5-6 günü yaşayan hanımlar, ekstradan 2-3 parmak bitter çikolata yiyebilir.Kakao oranı yüksek olanı tercih edin 1) Sütlü veya ekstra fıstık, fındık gibi katkılı çikolataları değil, bitter çikolatayı tercih edin.2)Çikolatayı asla tok karnına yemeyin, genelde ara öğünde tüketin.3)Çikolatayı 2-3 parmaktan fazla tüketmeyin, bu ölçünüz olsun.4) Çikolatayı yerken yavaş yavaş emerek yiyin. Çok hızlı bir şekilde tüketmeyin.5) Bitter çikolatalar içinde de genelde kakao oranı yüksek olan cinsleri tercih edin. Çünkü yüksek kakao oranlı bitter çikolata iyi bir anti oksidan kaynağıdır. Yediğiniz miktara, zamana ve tükettiğiniz çikolatanın cinsine dikkat ederseniz ara sıra olmak şartıyla diyette çikolata yiyin