Toplu Sms

Selülit Masajı ile Yaza Hazır Olun!

Selülit Masajı ile Yaza Hazır Olun!
Yaz mevsimi gel-di! Vücudunuzda görmek istemediğiniz selülitlerden artık kesin kez kurtulma zamanı. örneğin mezoterapi gibi bir tedavi yöntemini deneyebilir,selülit giderici içecek tarifleri ile vücudunuzu yaz mevsimine hazırlayabilirsiniz. Selülitleri gidermenin bir başka yolu da 'selülit masajı'. özellikle eklem bölgeleriniz fazla bastırılmadan, kalp ve böbrekler yönünde ovalandığında cildin altındaki kan dolaşımı ve lenf drenajı artacaktır. Bu da selülit oluşumunu engelleyecek, mevcut selülitlerin giderilmesini kolaylaştıracaktır. çünkü selülitlerin başlıca nedenlerinden biri de dolaşım bozukluğu.

Masaj esnasında anti selülit kremlerinden ve aromatik yağlardan faydalanabilirsiniz. Isıtıcı özelliği olanlar verimi artırmak için tercih sebebi. Bilinçsiz ve sert masajlar, kılcal damarlara zarar verip lokal morluklara neden olabilir. Bu yüzden güvenilir bir kurum ya da kişi aracılığıyla masaj yaptırıyor olmanız önemli.

Dokuların oksijen alabilmesini ve kanın düzenli hareketini sağlayan selülit masajı, iki günde bir yapılırsa ve yaklaşık 10 seans uygulanırsa selülitlerde etkin bir biçimde yok olma görülebiliyor. Periyodik olarak yapılmadığında, araya 2-3 gün girdiğinde etkisi oldukça azalabiliyor. Selülit masajı yaptırdığınız dönemde aynı zamanda egzersiz yapıyor olmanız da kan akışına yardımcı olacak, yağ dokularının parçalanmasını kolaylaştıracaktır. Selülit masajı için kullanılan aletler de var fakat uzman terapistin el ile uyguladığı masaj kadar verimli olup olmadığı tartışılır.

Kendinize selülit masajı yapabilmeniz de mümkün. Fazla detaya girmeden, temel bir 'kendi kendine' selülit masajı için öncelikle kayganlığı sağlayabilmek ve ellerinizi rahat hareket ettirebilmek adına aromatik bir yağ kullanmanızı öneririz. Yatağınızda ya da yerde oturarak bacaklarınızı önde tutun. Her iki elinizi de kullanarak ayak bileğinizden yukarı doğru ( kalbinize doğru ) önce dizinize kadar sıvazlama hareketi yapın. Hareketi 8-9 kez tekrarlayın. Daha sonra aynısını diğer bacağınıza uygulamayı da unutmayın. Böylelikle bacaklarınızdaki kan dolaşımı hızlandırmış olacaksınız.

üst bacak kısmı için de yine aşağıdan yukarı yönde ellerinizi sırası ile parmak uçlarınızı kullanarak ritmik bir baskı uygulayabilirsiniz. Parmaklarınızı kıvırıp eklem yerlerinden ( kapı vururken kullandığınız kısımlar ) her iki ilinizi de kullanarak dairesel hareketlerle devam edebilirsiniz. Hareketi, her iki bacağınız için farklı yönlerde ikişer-üçer dakika boyunca gerçekleştirebilirsiniz. Yine ara ara şekilde de olduğu gibi, iki elinizi kullanarak etinizi hafifçe sıkabilirsiniz. Son olarak da üst bacağınızın özellikle de alt ve üst kısımlarına hafif yumruklarla vurabilirsiniz. Tabii bu yumruklar, canınız yanacak kadar sert olmamalı. Masajı bitirmeden önce dizinizin hemen altını ve üstünü, iç ve dış tarafını yukarı yönde hafifçe sıvazlayın. çok daha efektif bir selülit masajı için düzenli aralıklarla uygulamayı ve masaj terapistinize danışmayı ihmal etmemelisiniz.