Toplu Sms

Koltukaltı Bakımı

Koltukaltı Bakımı
Koltukaltı Kararması Nasıl Geçer? Koltukaltı tüyleri hangi sorunlara yol açabilir? Koltukaltı kararması, bir takım ciddi hastalıkların belirtisi olabileceği gibi basit sebeplerdende kaynaklanabilir. Bu ciddi hastalıklar arasında Adison hastalığı dediğimiz ve böbrek üstü bezlerinin çalışmadığı hormonal bir hastalık söz konusudur. Burda koltukaltıyla birlikte avuçiçleri, meme uçları, göbek çevresi gibi yerlerde de kararmalar olur. Diyabet ve insülin direnci durumunda da boyun bölgesinde deride kalınlaşma, kararma ve koltuk altında kalınlaşma, kararma, kasıklarla birlikte söz konusu olabilir. Bakteriyel enfeksiyonda koltukaltında özellikle terlemesi yoğun olan kişilerde deride koyulaşmaya neden olabilir. Hamilelikte deriye renk veren hücrelerin aşırı aktivitesi söz konusu olduğu için koltukaltı kararmalarının nedenlerinden bir tanesidir. Bu tıbbi sorunların yanı sıra bazıları genetik olarakta koyu koltukaltına sahiptir. Traş, ağda gibi sürekli cilt altını travmaya uğratan epilasyon yöntemleride koltukaltında kararmaya neden olabilir.Fazla kilolarda sürtünmenin artmasıyla birlikte deride koyulaşmaya neden olabilir. Koltukaltı kararması şikayeti olan kişiler epilasyon yöntemi olarak lazer epilasyonu seçmeleri gerekmektedir. Çünkü hem yan etki olarak minimaldir hem de iki ayda bir uygulama yapıldığı için oluşacak hasar az düzeyde olacaktır. Artı kilo verilmesi, doğal içerikli deodorantların seçilmesi, sentetik giysilerin giyilmemesi, baharatlı yiyeceklerin aşırı derecede tüketilmemesi gibi yöntemlerlede yatkınlık oluşturacak faktörlerin kaldırılması da söz konusudur.

Koltukaltı Tüyleri Nasıl Alınmalı? Tüy dökücü kremler koltukaltında kullanılabilir mi? Koltukaltı tüylerinin alınmasında en basit bilinen yöntem traş yöntemidir. Traş yönteminin aslında tüyleri kalınlaştırdığına ve yaygınlaştırdığına inanılmaktadır ama böyle bir bilimsel gerçek yoktur. Koltukaltı tüylerinde traş yaparken dikkat edilcek bazı konular vardır. Örneğin; traş yapmadan önce cildi biraz yumuşatmak lazım, buda duşa girerek olabilir. Cilt yumuşadıktan sonra bir köpük sürülerek jiletin kayganlaştırılması sağlanabilir. Jilet yapılırken çok bastırılmamalıdır. Tüylerin çıkış yönünde traş edilmesi batık oluşumunu engellenir ve cildin tahriş olması engellenmiş olur. Traş işlemi bittikten sonrada hemen çıkıp alkollü yada deodorantlı ürünler kullanılmamalı buda cildi tahriş edebilir. Yumuşak bir krem sürülerek hatta akşam yapılırsa aslında daha rahatta olabilir bu uygulama. Koltukaltı tüylerinin alınmasında diğer yöntemler ağda, epilatör kremler, iğneli epilasyon, lazer epilasyon olabilir. Lazer epilasyon günümüzde çok popüler olan bir yöntemdir. Bu yöntem gayet pratik ve kolay olan bir yöntemdir. Uygulama çok küçük bir bölge olduğu için çok kısa sürer. Ortalama 6 ila 8 seansta tüylerin \%80inden kurtulmak mümkündür. Bütün epilasyon yöntemlerinden sonra cildi tahriş edicek alkol yada deodorant uygulamasını yapmamak ve yumuşatıcı kremler kullanmayı öneririz.

Koltukaltı Kokusu Nasıl Önlenir? Koltukaltındaki aşırı terleme nasıl tedavi edilir? Koltukaltı kokusunun nedeni aslında terimiz değildir, bu bölgede yaşayan bakterilerdir. Bu bakterilerde eğer bir kişi günlük duş almaz veya hijyenine dikkat etmezse veya teri önleyecek önlemler almazsa bu durumda bakteriler üremeye başlar. Bakteriler ürediğinde ise koku ortaya çıkar. Bu kokuyu önlemek için günlük duş almak yada iki günde bir duş almak, duş alamasak bile koltukaltımızı yıkamak, sabunla temizlemek gibi önlemlere başvurabiliriz. Deodorantlar terlemeyi engellemezler ama derinin asidik bir yapıya geçmesini sağlayarak burada bakterilerin üremesini azaltırlar ve ayrıca hoş bir koku verirler. Yani insan terlemeye devam ederken bir taraftanda kokuyu engellemiş olur. Çok terleyen kişilerde ise bunların kullanımı pek bir etkiye sahip olmaz