Toplu Sms

Stres giderici yiyecekler


Karnabahar


Karnabahar, yüksek lif içeriği sayesinde sindirim ve boşaltım sistemini destekler. Eğer stres nedeniyle kabızlık ya da herhangi bir sindirim problemi yaşıyorsanız ya da bu sorunlar sizde stres oluşmasına yol açıyorsa bu sebzeyi yemeyi ihmal etmeyin. 

Bir miktar karnabaharı buharda pişirin ve patates gibi püre haline getirin. Üzerine biraz zeytinyağı ve baharat ekleyerek servis edebilirsiniz.

Ispanak


A, C ve K vitaminleri; folik asit ile manganez ve demir gibi mineralleri içeren ıspanak, herkesin beslenmesinde baş köşeye kurulması gereken bir sebze. Stresli zamanlarda ise stres hormonlarının depolandığı böbreküstü bezleri kendi normal C vitamini seviyelerini tüketme eğiliminde olur. Bu dönemde ıspanak tüketmek, kaybolan C vitaminini vücuda geri kazandırır. 

Kabak çekirdeği


Uzmanlara göre çinko, bağışıklık sistemi ve stres yönetimi için temel besinlerdendir. Ve kabak çekirdeğinde de çinko, bol miktarda bulunur. Çinko eksikliği; iştah kaybı, sinirlilik ve depresyonu içeren belirtilere yol açar. Dolayısıyla stresli hissettiğiniz zamanlarda bir avuç kabak çekirdeği tüketmekte fayda var. 

Brokoli


Portakaldan daha fazla C vitamini içeren brokoli, aynı zamanda A vitamini ve vücudunuzun günlük stresle baş etmesini kolaylaştıran güçlü antioksidanlar açısından da zengindir. 

Brokoliyi yemek için hazırlarken kaynatmak yerine buharda pişirmeyi ya da çiğ tüketmeyi tercih edin; böylece sebze besin değerini kaybetmez.

Maydanoz


Maydanoz, flavanoid gibi stres giderici yapı maddelerini bol miktarda içerir. Flavanoid, stresin yol açtığı serbest radikallerin hasarına karşı koruyan bir antioksidan türüdür. 

Ceviz


Omega 3 yağ asitleri, B vitamini ve magnezyum metabolizmayı güçlendirir, stresi azaltır ve ruh halini dengeler. Tüm bu maddeler cevizde bulunur.

Yumurta


Genelde damar tıkanıklığı ve koleksterolü yükseltme açısından kötülenen yumurta, aslında vitamin, mineral ve iyi yağlar gibi besin maddeleriyle doludur. Tüm bunlar, endorfinin, yani mutluluk veren ve ağrıyla baş etmeyi kolaylaştıran hormonun açığa çıkmasına yardım eder. 
,

Sızma zeytinyağı


Zeytinyağının içerdiği polifenoller, özellikle stresli zamanlarda inflamasyonu azaltmaya yardım eder. Mutlaka iyi kalite sızma zeytinyağını salatalarınıza ilave edin. Bir ya da iki yemek kaşığı kadar yağ size gereken faydayı sağlamaya yeter.

Kereviz


Kerevizin tansiyonu düşürme kabiliyeti olduğu uzun zamandır biliniyor. Bu sebze aynı zamanda arterler çevresindeki kasları gevşeten ve tansiyonu düzenleyen, kan basıncının düşmesi için damarları genişleten, stresin yaygın belirtilerini azaltan phthalide maddesi içerir. 

Süzme peynir


Sağlıklı serotonin ve endorfin seviyelerinin oluşmasını sağlayan yüksek miktarda kalsiyum, protein ve triptofan amino asidi içerir. Aynı zamanda tok tutma özelliği de olan bu peynir, formda kalmayı kolaylaştırarak da mutlu eder.