Toplu Sms

Nemlendirici Formülleri

Nemlendirici Formülleri
Ünlü Bitki Bilimi ve Güzellik Uzmanı Suna Dumankayanın kendi kendinize kolayca uygulayabileceğiniz mucize formülleri ile doğal yöntemlerle güzelliğinize güzellik katın.Nemlendirme, çevrenin yol açtığı buharlaşma etkilerinin önlenmesine yardımcı olur. Nemlendirici, cildi düzgünleştirir, dolgunlaştırır ve aralardaki boşluklara da dolarak makyaj için zemin hazırlar.








Nemlendirici Formülleri 

Malzeme:

1 tatlı kaşığı balmumu
1 çay kaşığı lanolin
1 çorba kaşığı badem yağı
1/2 çay kaşığı buğday özü yağı
1/2 çay kaşığı boraks
3 çorba kaşığı gülsuyu
6 damla gül yağı

Uygulama:

Lanolin ile balmumu karıştırılarak eritilir. Yağlar ılıtıldıktan sonra mumlara karıştırılır. Boraks ılık ılık gül suyunda eritilir ve diğer karışıma ilave edilir. Karıştırılarak soğutulur ve gül yağı ilave edilir. Bir cam kavanozda muhafaza edilerek kullanılır.


Nemlendirici Formülleri Kuru Ciltler İçin

Malzeme:

1 paket talk pudrası
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı boraks
1 lt. içme suyu

Uygulama:

Suya zeytinyağı eklenip kısık ateşte 4.5 saat kaynatılır. Kaynamış karışım cam kaseye alınır, içine talk pudrası, boraks eklenerek karıştırılır. Karışım kek hamuru kıvamına gelince üzerinde kalan fazla su başka bir kaba süzülür. Nemlendiriciniz kullanıma hazırdır.


Nemlendirici Formülleri Yağlı Ciltler İçin

Malzeme:

1 tatlı kaşığı bal mumu
2 tatlı kaşığı mum
8 tatlı kaşığı fındık yağı
4 tatlı kaşığı avokado yağı
1/2 çay kaşığı boraks
2 çorba kaşığı ısırgan otu demlenmiş
4 damla sedir ağacı öz yağı

Uygulama:

Mumlar eritilir, yağlar ısıtılır. Yavaşça çırparak boraks ve mikserde eritilen taze ısırgan otu ilave edilir. Soğuduktan sonra sedir ağacı yağı ilave edilir ve karıştırıp cam kavanoza konulur. Buzdolabında dinlendirilip 2 gün sonra temiz cilde uygulanır.