Toplu Sms

Saçları hızlı uzatma

Saçları hızlı uzatma
Sonbahar ayında saç derisine temas eden rüzgar ve soğuk etkisi ile saçlarımızı yıkarken parmaklarımızın temas ettiği saç derisi sürtünmeden dolayı karıncalaşmaya başlar bu saçlarınızın geç uzamasını ve çabuk dökülmesine neden olur bu yüzden evde kendinizin hazırlayacağı bir saç maskesi veya dengeli beslenme ile sonbahar aylarında saçlarınıza zarar gelmesini engelleyebilirsiniz. Aşağıdaki ürünlerin saç dökülmesini engellediği ve saçları çabuk uzattığı konusunda bilimsel testler yapılmış ve olumlu sonuçlar alınmıştır.

- Amla yağı: Hindistan menşei olan Bektaşi üzümü denilen bir bitkidir. Türkiye de ise hazır amla yağları satılmaktadır. Amla kaynamasını parçaları tarafından hazırlanan bu yağ, saçların uzamasını hızlandırır. Saç dökülmesini yüksek derecede engeller. Değerli bir saç toniği olarak kabul edilir. Bu bir şampuan olarak kullanılabilir, taze amla suyu ve kireç suyu eşit miktarda karışımı saç büyümesini uyarır ve saç kaybını önler. İnce telli saçları kalınlaştırdığı da bilinmektedir.

- Marul: Saç kaybını önlemede yararlıdır. Marul ve ıspanak suyu karışımı, yarım litrelik bir ölçüde saçlarınızı duruladığınızda saçların uzamasında yardımcı olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

- Havuç ve marul suyu: Havuç suyu, marul suyu ile birlikte içinde yonca suyundan bir karışım yapın. Haftada iki kez saçlarınıza uygulayın. Saçlarınızın hızlı uzaması için iyi bir çözümdür. – Saç limewater ve Ayrıca bu karışım saçların sağlamlığını pekiştirir.

- Taze sıkılmış limon suyu ve Hindistan cevizi yağı karışımını saçlarınıza uyguladığınızda gözle görülen bir saç dökülmesini engelleme etkisi olduğunu anlayacaksınız.

- Kına yaprağı kaynatılarak içerisine Hardal yağı karıştırılır. Bu karışım saçların sağlıklı bir şekilde hızlı uzamasına yardımcı olur.Hardal yağı 250 gram konserve havzasında kaynatılmalıdır. Kına yaprağı küçük bir miktar eklense yeterlidir. Yavaş yavaş kaynatılır. Daha sonra bir bez ile süzülür ve bir şişeye doldurulur. Elde ettiğimiz karışımı saç derisine masaj yaparak düzenli bir şekilde sürersek saç dökülmesini engellediği gibi az miktarda da olsa dökülen saçların tekrar çıkmasına da yardımcı olmaktadır.

- Hindistan cevizi sütü: Saçlara çok yararlıdır. Saç dökülmesini engeller. Saçların yumuşamasını sağlar. Saçların uzamasına da yardımcı olmaktadır.

- Hint yağı: Saçlara çok yararlıdır. Düzenli kullanıldığı takdirde saçların uzamasını hızlandırmaktadır