Toplu Sms

2014 Saç Renkleri

2014 Saç Renkleri
Saç bir kadında her şey demek. Tek bir kelime ile özetleyecek olursak. Bir kadında saç, birçok kusuru gizleyebildiği gibi, hiç kusursuz bir kadında kötü ve bakımsız olduğu takdirde tüm güzellikleri yok edecektir. Saçı genelleyecek olursak sadece modeli bu duruma karar veremez, modeli, bakımı, en çok da rengi etkiler görselliğini. Her saç modeline, her yüze ve her ten rengine göre insanların yüzüne en çok yakışacak olan saç rengi kesinlikle değişkendir.

                Saç renkleri arasından seçim yaparken doğru rengin belirlenmesine çok dikkat edilmeli. Aynı renkler gibi, ten renkleri de soğuk ve sıcak olmak üzere iki ana başlık altında toplanmaktadır. Bir parça gümüş ve bir parça altın sarısı yüzüğü yüzünüze tutarak hangisine yakın olduğunun ayırtına göre karar verebilirsiniz. Altına yakın ise sıcak, gümüşe daha yakın ise soğuk bir ten renginiz var demektir ve saç renkleriseçimleriniz de buna göre yapılmalıdır kesinlikle.
Bakır tonları, tarçın, zencefil, kumral ve kızıl tonlar, sıcak ten renkleri için en çok kullanılan ve beğenilen renkler. Kiraz, buğday ve bal rengi gibi renkler ise soğuk ten renkleri olarak sıralanabilir.

                Saç renkleri arasından seçim yaparken tek bakılacak kısıt tabii ki de ten rengi değil. Göz rengi de saçların rengiyle bütünlük oluşturmalı muhakkak. Eğer renkli gözleriniz varsa ve bunu ortaya çıkarmak istiyorsanız o zaman daha özel renkler tercih etmelisiniz.

Genellediğimizde koyu ve esmer tenli insanlara koyu saç rengi, sarı cilt tonu olanlara koyu kestane gibi zengin renkler, soluk ve açık tenlere ise hemen hemen her saç rengi uygundur. Pembemsi ten rengine sahip olanlar nötr tonları tercih edebilirler. Çikolata, kahve, bej gibi renkler önerilebilir.