Köri: Köri yaşam baharatıdır. Laboratuvar ortamlarında yapılan araştırmalara göre baharata rengini veren bir antioksidan madde kötü huylu tümörleri ve kanser hücrelerini ortadan kaldırır. Körü pek çok hastalığı tedavi eder. Alzheimer, miyelom, lenfoma, yumurtalık, meme ve pankreas kanserine iyi gelir. Ancak uzmanlara göre günde ne kadar körü tüketmeniz gerektiği ile ilgili bilgi henüz netlik kazanmamıştır.
Kuruyemiş: Uzmanlara göre Antep fıstığı diyabet riskini azalttığı için en sağlıklı yemiştir. Antep fıstığı protein, lif ve doymamış yağ açısından zengindir, tüm bunlar da vücudumuzdaki karbonhidrat emilimini yavaşlatan sebeplerdir. Her gün bir avuç Antep fıstığı yemek kolesterolünüzü dengeler, enerji veren B6 vitamini açısından vücudunuza yarar sağlar.
Kahve: Yaşadınız! Sabah kahveniz sağlıklıdır. Araştırmalar günde 2 fincan kahvenin kanser, Parkinson, alzeimer ve diyabet riskini azalttığını ortaya koymuştur. Kahvedeki antioksidanlar hücrelerinizi ve DNA’nızın hasara uğramasını engeller. Kahvenin kandaki antioksidan miktarını artırdığı da ispatlanmıştır.
Tam tahıllı ve yulaflı gıdalar: Kolesterolünüzü düşürmenin en kolay yolu tam tahıllı ve yulaflı gıdalar yemektir. Yulafın içerisindeki lifler bir jel meydana getirir, bu jel de vücudunuzun kolestrol emilimini azaltır. Kahvaltıda tahıllı ya da yulaflı gıda yiyen insanlar, bu gıdaların içerisindeki protein ve lif miktarının fazlalığı nedeniyle öğle yemeğini daha az tüketir.
Karides: Bir karides 90 kaloridir. Yağsız ve tamamen protein olması nedeniyle karides, yapacağınız diyetin başrol oyuncusu olabilir. Kabuğuna kırmızı rengi veren antioksidan madde sayesinde kalp hastalıklarını engeller. Karideste yüksek kolesterol olduğu için insanlar yemekten çekinir ama aslında kandaki kötü kolesterol seviyesini artıran yediğimiz şeylerdeki kolesterol değil trans yağlardaki kolesteroldür.
Kırmızı domates: Kırmızı domates kanser riskini ve kalp hastalıklarını azaltan likopen açısından çok zengindir. Araştırmalar, turuncu domatesin likopen emiliminin, kirmizi domates emilimden 2,5 kat daha yüksek olduğunu göstermiştir. Ayrıca domates A vitamini içerir.
Vişne: Vişne kan şekerini ve kolesterolü düşürür. Sağlıklı yaşam ve sıkı bir vücudun vazgeçilmezi egzersizlerin neden olduğu bu kas ağrılarını bir bardak vişne suyu içerek azaltabilirsiniz.
Çikolata: Bir parça siyah çikolata damarların tıkanmasını ve kalp hastalıklarını engeller. Her gün düzenli olarak çikolata yemek kan basıncını azaltmak için kullanılan beta blokerler ve ACE inhibitörleri gibi etki yapar. Çikolatanın içinde bulunan antioksidanlar kanserle mücadelede faydalı.
Bürüksel lahanası: Brüksel lahanası günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 100'ünü karşılar. Bağırsaklardaki ve akciğerlerdeki kanser hücrelerinin gelişimini engeller.
Kuruyemiş: Uzmanlara göre Antep fıstığı diyabet riskini azalttığı için en sağlıklı yemiştir. Antep fıstığı protein, lif ve doymamış yağ açısından zengindir, tüm bunlar da vücudumuzdaki karbonhidrat emilimini yavaşlatan sebeplerdir. Her gün bir avuç Antep fıstığı yemek kolesterolünüzü dengeler, enerji veren B6 vitamini açısından vücudunuza yarar sağlar.
Kahve: Yaşadınız! Sabah kahveniz sağlıklıdır. Araştırmalar günde 2 fincan kahvenin kanser, Parkinson, alzeimer ve diyabet riskini azalttığını ortaya koymuştur. Kahvedeki antioksidanlar hücrelerinizi ve DNA’nızın hasara uğramasını engeller. Kahvenin kandaki antioksidan miktarını artırdığı da ispatlanmıştır.
Tam tahıllı ve yulaflı gıdalar: Kolesterolünüzü düşürmenin en kolay yolu tam tahıllı ve yulaflı gıdalar yemektir. Yulafın içerisindeki lifler bir jel meydana getirir, bu jel de vücudunuzun kolestrol emilimini azaltır. Kahvaltıda tahıllı ya da yulaflı gıda yiyen insanlar, bu gıdaların içerisindeki protein ve lif miktarının fazlalığı nedeniyle öğle yemeğini daha az tüketir.
Karides: Bir karides 90 kaloridir. Yağsız ve tamamen protein olması nedeniyle karides, yapacağınız diyetin başrol oyuncusu olabilir. Kabuğuna kırmızı rengi veren antioksidan madde sayesinde kalp hastalıklarını engeller. Karideste yüksek kolesterol olduğu için insanlar yemekten çekinir ama aslında kandaki kötü kolesterol seviyesini artıran yediğimiz şeylerdeki kolesterol değil trans yağlardaki kolesteroldür.
Kırmızı domates: Kırmızı domates kanser riskini ve kalp hastalıklarını azaltan likopen açısından çok zengindir. Araştırmalar, turuncu domatesin likopen emiliminin, kirmizi domates emilimden 2,5 kat daha yüksek olduğunu göstermiştir. Ayrıca domates A vitamini içerir.
Vişne: Vişne kan şekerini ve kolesterolü düşürür. Sağlıklı yaşam ve sıkı bir vücudun vazgeçilmezi egzersizlerin neden olduğu bu kas ağrılarını bir bardak vişne suyu içerek azaltabilirsiniz.
Çikolata: Bir parça siyah çikolata damarların tıkanmasını ve kalp hastalıklarını engeller. Her gün düzenli olarak çikolata yemek kan basıncını azaltmak için kullanılan beta blokerler ve ACE inhibitörleri gibi etki yapar. Çikolatanın içinde bulunan antioksidanlar kanserle mücadelede faydalı.
Bürüksel lahanası: Brüksel lahanası günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 100'ünü karşılar. Bağırsaklardaki ve akciğerlerdeki kanser hücrelerinin gelişimini engeller.