Toplu Sms

Bölgelere Göre Sir Ağda Uygulaması

Bölgelere Göre Sir Ağda Uygulaması
Tercih Edilecek Ağda: Bu bölge çok hassas cilt olmadığı sürece pudrasız veya az pudralı ağdalar kafi gelecektir. Gerekli durumlarda pudra takviyesi yapılabilir.İşlem Sırası: Bölgede tüyler genellikle aynı yönde çıktığı için ağdanın sürüş ve çekiş yönünde pek fazla sorun yaşanmaz. Antibakteriyal bir jel ile temizlenen bacaklara kılların çıkış yönüne göre ağda sürülür ve tersi yönde tek hamlede cilde paralel ve cilt alttan gerdirilerek kılların çıkış yönü tersine bez yardımı ile çekilir.
 
Ağda kalıntıları çabuk emilebilen bir yağ ile temizlenir ve ağda işlemi A ve E Vitamini içeren Allontoinli ve Salatalık Özlü rahatlatıcı bir losyon ile tamamlanır.
 
Tercih Edilen Sistem: Geniş ve düz bir yüzey olduğu için pratik olacağından bacak ağdasında daha çok kartuş sistem önerilir.
 
Tercih edilen Kağıt Boyutu: Ağda kağıdı ile 22- 25 cm boyunda şeritler halinde çalışılması önerilir.
 
 
 
KOL ALTI AĞDASI
 
Tercih Edilecek Ağda: Bu bölgede pudralı ağdaların tercih edilmesinde fayda vardır. Pudralı ağda mevcut değilse bol pudralama yapılmalıdır. Pudra hem ağda öncesi hem ağda sonrası uygulanmalıdır.
İşlem Sırası: Kol altı bölgesi işlem öncesinde kozmetik kalıntılardan(parfüm deodorant stick roll-on vb.) ve nemden antibakteriyel bir jel yardımıyla arındırılmalıdır. Kol altında tüyler farklı yönlere uzadığından bölge tüylerin çıkış yönüne göre bölgelere ayrılır. Pudralı ağda tercih edilse dahi kol altı işlem öncesinde pudralanmalıdır. Ayrılan bölgelere tüylerin çıkış yönüne sürülen ağda aynı yönde yapıştırılan ağda kağıdı ile tek hamlede cilde paralel ve alttan cildi gererek tüylerin çıkış yönünün tersine çekilir.
 
Her ayrılan bölüm aynı şekilde çalışıldıktan sonra ağda kalıntıları çabuk emilebilen bir yağ ile temizlenir ve ağda işlemi Allantoin Salatalık Özü gibi cildi yenileyen nemlendiren ve yatıştıran maddeler içeren bir losyon ile tamamlanır.
Kol altında ter ifrazatı yoğun olduğundan bölgenin işlem sonrası tekrar pudralanması önerilir.
 
 
Tercih Edilen Sistem: Oylumlu ve dar yüzeyler olduğu için kol altı ağdasında konserve sistem tavsiye edilir.
 
Tercih edilen Kağıt Boyutu: Ağda kağıdı ile 5- 10 cm boyunda dikine kesilmiş şeritler halinde çalışılması tavsiye edilir.
 
 
KOL AĞDASI
 
 
Tercih Edilecek Ağda: Hassas veya gevşek ciltler söz konusu olmadığı sürece pudrasız ağdalar ile uygulama yapmak (öncesinde bir miktar pudra kullanmak) veya pudralı ağdaları tercih etmek kafi gelecektir.
İşlem Sırası: Kol bölgesi farklı yüzeyler ile sürekli temas halinde olduğu için sir ağda öncesinde mutlaka oluşmuş ya da daha sonra oluşma tehlikesi bulunan bakterilere karşı antibateriyal ve antiseptik bir jel ile temizlenmelidir.
 
Kol bölgesinde tüyler genellikle içten dışa doğru ve yatay şeritler halinde olduğundan 4- 5 cm eninde çalışılması önerilir. Kılların çıkış yönünde sürülen ağda ile aynı yönde yapıştırılan ağda kağıdı ile tek hamlede cilde paralel ve alttan cildi gererek tüylerin çıkış yönünün tersine çekilir. Ağda kalıntıları çabuk emilebilen bir yağ ile temizlenir ve ağda işlemi A ve E Vitamini içeren Allontoinli ve Salatalık Özlü rahatlatıcı losyon ile tamamlanmış olur.
 
Tercih Edilen Sistem: Geniş ve düz yüzey olduğu için daha pratik olacağından kartuş sistem önerilir. Uygulama alışkanlığına göre konserve sistemle de çalışılabilir.
 
Tercih edilen Kağıt Boyutu: Ağda kağıdı ile 10 cm boyunda şeritler halinde çalışılması tavsiye edilir.
 
BİKİNİ/KASIK AĞDASI
 
 
Tercih Edilecek Ağda: Hassas bölge olduğundan pudralı ağdaların tercih edilmesinde fayda vardır. Pudralı ağda kullanılmıyorsa ağda öncesi bol pudralama yapılır.
 
İşlem Sırası: Bikini/Kasık bölgesi olarak adlandırdığımız bölge çamaşırın dışında kalan kısımdır. Genital bölgeye kesinlikle sir ağda uygulanmaz. Kasık bölgesi çalışılırken de hassas bölge olduğu göz önüne alınarak küçük parçalar halinde çalışması tavsiye edilir. Antibakteriyal bir jel ile temizlenen bikini/kasık bölgesine kılların çıkış yönüne göre ağda sürülür ve tersi yönde tek hamlede cilde paralel ve cilt alttan gerdirilerek kılların çıkış yönü tersine çekilir. Her ayrılan bölüm aynı şekilde çalışıldıktan sonra ağda kalıntıları çabuk emilebilen bir yağ ile temizlenir ve işlem Allantoin Salatalık Özü gibi cildi yenileyen nemlendiren ve yatıştıran maddeler içeren bir losyon ile tamamlanır.
 
 
Tercih Edilen Sistem: Oylumlu ve dar yüzeyler olduğu için bikini/kasık bölgesinde konserve sistem tavsiye edilir.
 
Tercih edilen Kağıt Boyutu: Ağda kağıdı ile 5- 10 cm boyunda dikine kesilmiş şeritler halinde çalışılması tavsiye edilir.
 
YÜZ AĞDASI
 
Tercih Edilecek Ağda: Hassas bölge olduğundan pudralı ağdaların tercih edilmesinde fayda vardır. Pudralı ağda kullanılmıyorsa ağda öncesi bol pudralama yapılır.
 
 
İşlem Sırası: Göz çevresi ve mukoz dokuya (Dudak v.b) kesinlikle sir ağda uygulanmaz. Hassas bölge olduğu göz önüme alınırsa mümkün olduğu kadar küçük bölgeler şeklinde çalışılması tavsiye edilir.
 
Yüz bölgesi (çene bıyık kaş yanak alın) çok hassas bir bölge olduğundan sir ağda öncesinde ciltteki kozmetik kalıntılardan (fondoten allık far v.b makyaj kalıntıları krem v.b) ve oluşmuş yada daha sonra oluşma tehlikesi bulunan bakterilere karşı antibateriyal ve antiseptik bir jel ile temizlenmelidir.
 
Kılların çıkış yönünde sürülen ağda aynı yönde yapıştırılan ağda kağıdı ile tek hamlede cilde paralel ve alttan cildi gererek tüylerin çıkış yönünün tersine çekilir. Ağda kalıntıları çabuk emilebilen bir yağ ile temizlenir ve işlem A ve E Vitamini içeren Allontoinli ve Salatalık Özlü rahatlatıcı losyon ile tamamlanır.
Ağda uygulaması yapılan kişi yüzünün yağ ile temizlenmesinden rahatsız oluyorsa ağda kalıntılarını bezi tampon gibi kullanarak iyice temizledikten sonra sadece losyon da kullanılabilir.
 
Tercih Edilen Sistem: Çok küçük parçalar halinde çalışılması önerildiğinden konserve sistem tavsiye edilir.
 
Tercih edilen Kağıt Boyutu: Ağda kağıdı ile 5- 10 cm boyunda dikine kesilmiş şeritler halinde çalışılması tavsiye edilir.