Toplu Sms

Yağmurlu Günler İçin Saç Bakım Önerileri

Bu sene ülkemiz çok bereketsiz kaldı. Bir yudum yağmura hasret kaldık. Her ne kadar bahar havalarına bayılsak da yağmurun kıymetini çok iyi anladık. Bu yazı da beklediğimiz ve dilediğimiz yağmur için gelsin.
yagmurlu gunler icin sac bakim onerileri 1608220
Saç bakımı zaten zor zanaat. Saçı bütün gün sabahki formda tutabilmek, ısıya karşı koruyabilmek kızların zor işlerinden yalnızca biri. Hava yağmurlu olduğunda bu durum daha da zorlaşıyor. Bugün sizler için yağmurlu havalarda saçlarınız için ne yapabileceğinize değinmek istedik.

ŞEMSIYE ALIN.

Elbette ki en önemli madde. Yağmurlu günlerde hem kendinizi hem de saçlarınızı yağmurdan korumak istiyorsanız şemsiye almayı unutmayın. Saçlarımız zaten nemli havayla haşır neşir olunca neye uğradığını şaşırıyor bir de ıslanmasın. Ayrıca yağmur suyu saçları çok daha çabuk yağlandırır.
yagmurlu gunler icin sac bakim onerileri 1608222

SAÇINIZLA OYNAMAYIN.

Saçınızın yağlanmaması ve formunu koruyabilmesi için saçlarınıza fazla dokunmamaya, oynamamaya dikkat etmelisiniz.
yagmurlu gunler icin sac bakim onerileri 1608225

NEMLENDIRIN.

Saçları nemlendirmek özellikle yağmurlu havalarda çok önemli. Siz de yağmurlu havalarda ekstra nem sağlayan serum ve kremlerle saçlarınızı destekleyebilirsiniz.
yagmurlu gunler icin sac bakim onerileri 1608224

ELEKTRIKLENMEYI ÖNLEYICI ÜRÜNLER KULLANIN.

Özellikle kıvırcık saçlar yağmurlu günlerde hacim kazanmaya, kabarmaya, elektriklenmeye çok daha yatkın oluyor. Siz de bunu önlemek için kabarmayı önleyen ürünler kullanabilirsiniz. Ama fazla kullanmamaya dikkat etmelisiniz. Çünkü saça fazla ürün yedirmek saçın hem kötü görünmesine hem de erkenden yağlanmasına neden olur.
yagmurlu gunler icin sac bakim onerileri 1608218

SAÇINIZI KURUTUN.

Yağmurlu günlerde dışarıya çıkmadan önce saçlarınızı yıkadıysanız iyice kurutmaya özen göstermelisiniz. Dışarıya çıkmadan önce saçınızı kurutun, ardından soğumasını bekleyin.
yagmurlu gunler icin sac bakim onerileri 1608221