Toplu Sms

Vücut Kokularını Azaltmak İçin Yöntemler

Vücut Kokularını Azaltmak İçin Yöntemler
1. Günlük hijyene dikkat edin: Günde 1 defa duş terleme yoluyla ciltte oluşan bakterileri uzaklaştıracaktır.Terlemenin normalde kendisi kokusuzdur. Fakat mikroskobik bakteriler ciltte terle birleşerek kokuya yol açarlar.

Günlük duşun dışında özellikle sıcak yaz aylarında vücudun oldukça fazla terlemeye müsait yerlerinin temizliğini de iyi yapmak gerekir.

2. Anti bakteriyel sabun kullanın: Anti bakteriyel bir banyo sabunu seçmek gerekir. Anti bakteriyel sabunlar vücuttaki bakterileri azaltacaktır. Bakterilerin azalması vücut kokularının da azalmasına yardımcı olacaktır. Sabun alırken etiketinde “anti bakteriyel” ibaresinin yazılmış olmasına dikkat edilmelidir.

3. İyice kurulanın: Banyo sonrası havlu ile iyice kurulanmak gerekir. Çünkü bakteriler ıslak vücutta daha kolay ve daha çok çoğalırlar. Kurulanan ciltte bakteriler zor çoğalır.

4. Deodorant veya terlemeyi önleyici ürünler kullanın: Koltuk altlarına deodorant veya terlemeyi önleyen ürünler kullanmak fayda sağlar. Deodorantlar terlemeyi önlemez fakat terlemenin yaratacağı kokuyu kamufle eder.

Terlemeye karşı ürünler ise alüminyum klorid içerir. Aluminyum klorid içeriği terlemeyi azaltır. Üstelik bu ürünler deodorant da içerirler.

Gerek deodorant gerekse de terlemeyi önleyen ürünleri günde sabah ve akşam olmak üzere 2 kere kullanmak gerekir.

5. Dolabınızı temiz tutun: Çok terlendiği zaman kıyafet değiştirilmelidir ve yıkanmalıdır. Temiz kıyafetler vücut kokularını da azaltır. Özellikle çorapları günlük olarak değiştirmek gerekir.

6. Yedikleriniz vücut kokusu yapabilir: Tüketilen kimi besinler vücutta kokuya yol açabilir. Yapılan bir araştırmada kırmızı et tüketiminin vücut kokusu üzerinde etkili olduğuna dair bulgulara rastlanmıştır. Ayrıca terlemeye yol açabilecek besinler de vücut kokularına yol açabilir.