Tüm kadınların ortak noktasıdır güzel bir vücuda sahip olmak. Bunun için de alınan yağların yakılması fit bir vücut için olmazsa olmazdır. Peki hangi yiyeceklerin yağ yaktıklarını biliyor musunuz? Bazı yiyeceklerin kendiliğinden yağ yakma özelliği olduğunu biliyor musunuz? Peki nedir bu yiyecekler? www.diyetler.biz sitesi olarak sizler için yağ yakan yiyecekleri listeledik. İşte yağ yakan yiyecekler:
Yoğurt :
Kalsiyumun metabolizmayı hızlandırmada ki etkisi herkesçe malum. Az yağlı yoğurt içerisinde barındırdığı mineraller sayesinde vücudumuzda yağ yakım hızını artırabilmektedir. Bu yüzden mümkün olduğunca yoğurt tüketimine özen göstermek gerekiyor.
Sirke :
Vücudumuzda yağları yakmak için bazı enzimlerin bulunduğu biliniyor. Sirkede bu enzimleri ortaya çıkaracak uyarıları vücudu veriyor ve böylece vücudumuzun yağ yakmasını başlatabiliyor. Süt ve sodayla inceltilmiş sirkeden günde 1 yemek kaşığı kadar içmek size iyi gelecektir.
Greyfurt :
İçerisinde ki bolca barındırdığı C vitamininin yanı sıra, bolca ikincil bitkisel madde içeren greyfurt formda kalmak için vazgeçilmezlerdendir.
Hindiba :
İçerisinde bulundurduğu ‘intybin’ ya da ‘taraxin’ gibi maddeler sayesinde, kan damarlarına etki eder ve hazmı kolaylaştırır. Bu iki keskin madde sayesinde vücudun tatlıya yönelmesini engeller ve metabolizma hızını düzenler.
Kırmızı Biber :
İçerisinde barındırdığı “capcaicin” maddesi sayesinde kan dolaşımını artırır ve vücut ısısını artırır. Isısı yükselen vücudun metabolizması da hızlı çalışır
Keten Tohumu :
Bolca barındırdığı lignan sayesinde, özellikle menopoz sonrası kadınların yavaşlayan yağ yakımı durumunu düzenler. Her sabah kahvaltıda yoğurdun veya salatanın içine 1 kaşık keten tohumu ekleyebilirsiniz.