Toplu Sms

Bölgesel Zayıflama Yöntemlerinin Artıları Eksileri

Bölgesel Zayıflama Yöntemlerinin Artıları Eksileri
Bazı zamanlarda alınan kilolar sadece bölgesel olur. Yani kimimiz karın bölgesinden, kimimiz bel bölgesinden, kimimiz ise basen bölgesinden yer yer şikayetçi olabilmekteyiz. Böyle sadece bölgesel oluşan yağlardan, bazen sadece diyet ve spor yapar kurtulmak oldukça zor hale gelebilmektedir. Bunun için ise teknolojinin bizlere sunduğu bazı alternatif yöntemler de mevcut durumdadır. Bunların bazıları iğneli, bazıları vakumlu, bazıları da cerrahi müdahale ile olmaktadır. Peki nedir bu bölgesel zayıflama yöntemleri? Ne işe yarar? Yararları ve zararları nelerdir? Tüm bu soruların cevaplarını bu yazıda bulabileceksiniz. İşte bölgesel zayıflama yöntemleri ve bunların artıları, eksileri :

Liposuction : 
Kısacası vakumla biriken yağları ince borular sayesinde çekip alma metodudur. Liposuctionun amacı; düzgün ve formda bir vücut yaratmaktır. Günümüz de oldukça gelişen bu yöntem ile, lokal anestezi yapılarak daha rahat bir şekilde yağlar çekilebilmektedir. Ekstra şekilde verilen kanama azaltıcı serumlarla da kan kaybı minimize edilebilmektedir. Hatta günümüz de bu yöntem ayakta dahi yapılabilir duruma gelmiştir.
Artıları: Uygulandığı bölgede ki yağ hücrelerini de vakumlama esnasın da aldığı için, ileride olası kilo alımında yağlar bu bölgede birikemiyor.
Eksileri: Müdahale sonrasında yeni derinin cilde alışması 3 haftaya kadar sürebilmektedir. Bu süre zarfında mecburen elastik korse giyilmesi gerekmektedir. Bölgede ki oluşan ödem ve morluklar da 3 haftaya kadar düzelmektedir. Oluşan şişliklerin geçmesi ise 2 ayı bulabilmektedir.

Mezoterapi : 
Mezoterapi cerrahi bir işlem değildir. bölgesel zayıflama da ama en sık selülit tedavisinde tercih edilebilmektedir. Doğal bileşenlerden oluşan özel bir karışım, çok ince iğnelerle ilgili bölgeye enjekte ediliyor. Bu doğal bileşenlerden oluşan karışım, enjekte edildiği bölgede ki sıkışmış olan yağ hücrelerini rahatlatarak, bun hücreleri tekrar aktif hale getiriyor. Bu da yağ yakımının hızlanmasına sebep oluyor.
Artıları: 10 dakikalık seanslar halinde uygulanıyor. Böylelikle kısa sürede hızlı sonuç elde edilebiliyor. Enjekte edilen karışım içerisinde; vitamin, mineral ve antioksidan barındırdığı için, ciltte yenileme, düzenleme ve gençleştirme görevi de görebilmektedir.
Eksileri: Bu tedavi yöntemi ile bölgede ki yağ hücreleri ortadan kaldırılmadığı için, uygulamadan sonra kendinize dikkat etmezseniz aynı bölgeden kilo alma olasılığınız çok yüksektir.

Lipoliz : 
Yağ içeriğinin dışarıya çıkarılmasını veya yağ hücrelerini deforme edebilmek için kullanılan yöntemdir. İçeriğinde soya bulunan ilaç, çok ince iğneler yardımı ile ilgili bölgeye enjekte edilir ve ilacın bu bölgede erimesiyle oluşan tedavi yöntemidir. İlaçla birlikte eritilen yağ hücreleri metabolizmaya dahil edilir. Böylelikle vücutta daha fazla yağ yakımının önü açılmış olur.

Artılar: Hiç acı çekmek istemeyen ve cerrahi müdahalelerden çekinenler için birebirdir. Çok kısa sürede uygulanıp sonuç alınabilmektedir.
Eksileri: Kısa sürelide olsa bazı kişilerde; kızarma, morarma, şişkinlik oluşabilmektedir. Ama bu rahatsızlıklar 2-3 gün içerisinde ortadan kaybolmaktadırlar.

Karboksiterapi:
Uzmanların son bulgularına göre, karbondioksitin cilt üzerinde ki yararlarından yola çıkılarak geliştirilmiş bir yöntemdir. Özel bir cihazla saf karbondioksit gazı deri altına ve içine verilerek gerçekleştirilir. Bu verilen karbondioksit gazı; dokuları etkileyerek dolaşımı ve metabolizmayı uyararak hızlandırmasına sebep olur. Bu yöntemle birlikte bölgedeki damarlar genişlemekte ve kan akışı hızlanmaktadır. Daha sonra karbondioksit gazı vücuttan çıkarılarak metabolizmanın hızlanması sağlanıyor ve böylelikle yağ yakımında artış gözleniyor.
Artılar: Özellikle çatlak ve selülit tedavilerinde; cerrahi müdahale olmaması ve hızlı şekilde sonuç alınabilmesinden dolayı tercih edilmektedir.
Eksileri: Müdahale sonrasında 1 saat kadar şişlik hissi oluşabilmektedir. Fakat bunu da yürüyerek geçiştirmek mümkün.

Ultrashape: 
Ameliyatsız ve iğnesiz, ultrason teknoloji sayesinde bölgedeki yağların yakıldığı tedavi şeklidir. Ses dalgaları kullanılarak deri altına nüfuz edilir ve buradaki yağlar yakılarak kalıcı sonuçlar elde edilir. Ultrason dalgaları seçilen bölgeye müdahale eder ve çevresinde ki dokulara zarar vermez. Uygulama 1.5 saat kadar sürmekte, yaklaşık 3 haftada bir tekrar edilmekte ve bölgeye göre 1 ila 4 seans arasında uygulanmaktadır. Her seansta bölge de 2 veya 4 cm arasında incelme sağlamaktadır.
Artıları: Ameliyatsız, iğnesiz ve acısız bir yöntem olduğunda, daha sonradan herhangi bir takibe gerek duyulmuyor.
Eksileri: Bu tedavi yöntemi 1.5 saat kadar sürdüğü için, vakit ayıramayanlar için vakit sorunu oluşturabilmektedir.