Sabah uyanıldığı zaman güne başlamadan önce iyi bir kahvaltı yapmayan insanlar, gün içerisinde kendilerini abur cubur yemekten alıkoyamıyorlar ve çok fazla kalorili yiyecekler tüketiyorlar.Buda onların anlamadan kilo almasına sebep veriyor.
İngiltere’nin Imperial College London tarafından yapılan detaylı araştırmada gün içerisinde çok fazla abur cubur tüketen kişilerin genellikle sabah kahvaltısı yapmadıkları veya yapsalar dahi çok hafif şeylerle geçiştirme yaptıklarını tespit edildiğini duyurdu.Hatta sabah yapılmayan iyi bir kahvaltının neticesinde öğlende normalinden çok fazla besin tüketildiği ve bununda vücuda olumsuz etki yaptığını eklediler.
Araştırma kapsamında kişilere özel bir cihaz bağlandı ve sabah kahvaltı yaptıkları ve yapmadıkları günlerde, gün içerisinde abur cubur resimleri gösterildi ve bilinçaltındaki yiyeceklere karşı oluşan tepkiler dikkate alındı.Bu araştırma sonucunda vücudun sabah kahvaltı yapmadığı zamanlarda abur cubura daha pozitif tepki verdiği kaydedildi.
Ayrıca kahvaltı etmeyen kişilerin gün içerisinde kalorili yiyeceklere daha çok ilgi duydukları ve öğlen yemeğinde gereğinden 20% daha fazla yemek tükettiği ortaya konuldu.
Ayrıca iyi kahvaltının kan şekerini düzenlediği ve gün içerisinde tokluk hissinin daha fazla hissedilmesi sonucunda daha az yemek yeme ihtiyacı hissi verdiği anlaşıldı.
Bu yüzden sabahları yapılan kahvaltıda çok dikkatli davranılmalı ve mutlaka sabahları kahvaltıyı boş geçmemek gerektiği vurgulandı.