Toplu Sms

Muz Kabuğu ile Diş Beyazlatma



Beyaz dişlerin toplum hayatındaki yeri tartışılmaz bir gerçek. Beyaz dişler, güzel gülüşler, çoğu zaman arkasına sığınılan bir sığınak. Bu nedenle dişlerimizin inci gibi bembeyaz olması hepimizin hayali. Ancak, bazen ne yaparsak yapalım çoğu zaman istediğimiz sonucu alamayız. Ne kadar kaliteli macunlar da denesek olmayabiliyor.
Siz de dişlerini beyazlatamadığından yakınanlardansanız, ne yaparsam yapayım olmuyor diyenlerdenseniz bu yazı tam size göre. Çünkü bu yazımızda, muz yiyerek nasıl diş beyazlatılacağını anlatacağız. Bir yandan vücudunuz için vitamin alırken bir yandan da dişlerinizi beyazlatacaksınız. Çünkü muz, bir çok vitamin ve minerali içeriğinde barındırdığı için oldukça faydalı bir meyve. Bu nedenle kimyasal maddeler içeren diş beyazlatıcılardan daha çok işinize yarayacağı gibi, aynı zamanda da kimyasal içermediği için dişleriniz de güçlenecek.
Diş beyazlatmada muzu nasıl kullacaksınız?
Öncelikle dişlerinize muz uygulamadan önce diş fırçası ve macunu ile dişlerinizi fırçalamalısınız ya da muz bakımından sonra fırçalayabilirsiniz.
Olgun bir muzda potasyum miktarı daha fazla olduğu için, dişlerinize kullanacağınız muzun olgun olmasına dikkat etmelisiniz.
Olgun bir muzu soyup, bir parça kopararak 2 dakika boyunca dişlerinize fırçalar gibi sürtün. Böylelikle, muzun içeriğinde bolca bulunan potasyum, mağnezyum, manganez gibi vitaminler, diş hücrelerinize ulaşıp, dişlerinizin zaman geçtikçe beyazlaşmasını sağlayacaktır.
Bu işlemi günde bir defa olmak üzere gece yatmadan önce uygulamalısınız. Ancak günde iki defa uygulamak, istediğiniz sonucu daha hızlı almanıza yardımcı olacaktır. Eğer vaktiniz var ise günde iki kez uygulayabilirsiniz. Dişlerinizin üzerindeki lekeler yok oluncaya kadar uygulamaya devam etmelisiniz. Bir süre sonra sağlıkla parlayan bembeyaz dişlere kavuşacaksınız.
Muzdan bahsetmişken, muz kabuğundan bahsetmemek olmaz. Muz kabukları da muzun taşıdığı vitamin ve minarelleri taşıdığından, kabukları parçalayarak çiçeklerinize gübre olarak kullanabilirsiniz. Kullanıp sonucu da siz görün…