Toplu Sms

Ender Saraç Hemoroid İçin Bitkisel Çözüm Önerileri


Hemoroid tedavisi için pek çok yöntem var. Cerrahi yöntem ve hemoroid ilaçları haricinde alternatif tedavi yöntemi arayanlar için hemoroid bitkisel tedavisi de mümkün. Şifalı bitkiler konusunda uzmanların ( Ahmet Maranki ,Ender Saraç, Suna Dumankaya… ) basur hemoroid için önerdiği kürleri ve bitkisel çözüm önerilerini sizlerle paylaşmaya çalışacağız. İlk olarak Doktor Ender Saraç tavsiyelerinden bahsetmek istiyoruz.
Ender Saraç  Hemoroid Basur Tedavisi İçin Bitkisel Çözüm Önerileri
Doktor Ender Saraç, basur tedavisi için şifalı bitki olarak Gotu Kola bitkisini öneriyor. Ayrıca kuşburnu ve kök zerdeçal ile yapılan bir bitki çayı tavsiye ediyor. Ayrıca oturma banyosu ve dış müdahele için faydalı bitkilerden de bahsediyor.
Ender Saraç Hemoroid İçin Şifalı Bitkiler
Gotu kola isimli bitki kan damarlarını açıp güçlendirir. Basur tedavisinde oldukça etkilidir. Bu bitkiyi merak edenler için kısaca tarif edelim. Gotu Kola (Centella asiatica); genellikle Hindistan, Sri lanka, Madagaskar, Güney Afrika ve tropik bataklıklarda yetişen bir bitkidir. Gotu kola bitkisi kapsül haline getirilerek, ilaç şeklinde satılır. Birçok hastalığa iyi geldiği bilinen gotu kolanın yan etkisi yoktur.
Gutu kolanın yanı sıra aloe vera, rutin biyoflavonoidi ve bir kısım ayurveda tabletleri oluşması muhtemel genel varis eğilimini azaltarak basur tedavisinde yararlı olabilir.
ENDER SARAÇ HEMOROİD TEDAVİSİ İÇİN Şifalı BİTKİ ÇAYLARI
Hemoroid şikayeti olanlar için kuşburnu ve kök zerdeçal çayı faydalıdır. Tüm aktar ve baharatçılarda kolayca bulunan bilen kuşburnu ve kök zerdeçaldan karıştırarak oluşan çaydan içilmelidir. Hemoroit şikayeti bulunan kişilerin günde iki litreden az olmayacak şekilde sıvı almaları gerekir.
ENDER SARAÇ HEMOROİD TEDAVİSİ İÇİN FAYDALI BAHARATLAR
Kara halle: Kara hallenin kahve çekirdeği gibi oldukça sert bir bitkidir. 100-150 gram kadar kara haleyi az miktarda sıvı yağ katılarak bir kabın içerisinde kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra yumuşayan çekirdekleri ılımasını bekledikten sonra, cam kavanozlarda güneş ışığı görmeyecek şekilde saklanmalıdır. Basur şikayetinizi olduğu zaman günde 2 veya 3 kere 1 adet çekirdek yemeklerden önce çiğnemek oldukça faydalıdır. Hemoroitden korunma için oldukça faydalıdır.
Hemoroit oluşmasında ve tedavisinde tüm acı baharatlar zararlıdır. Hemoroit oluşumunu tetikler ve hemoroit bulunan kişilerde kanamayı artırır. Basur bulunan kişilerin kullanacağı baharatlar arasında nane, safran, dereotu; biberiye, kişniş, tarçın, kakule, gülsuyu sayılabilir. Özellikle toz zerdeçal iltihap giderici özelliği sayesinde basur tedavisinde oldukça faydalıdır.
Ender Saraç Basur İçin Dışardan uygulanan Şifalı bitkiler:
Kuşburnu: Kuşburnunu pelte olana kadar iyice pişirilerek hemoroitli bölgenin ağzına tampon yapılır. Naylon poşetle üzerini kapatıp çamaşırlarınızı giyin ve bir süre böyle oturun. Ilık su ile durulanın.
Ender Saraç Hemoroid İçin Oturma Banyosu
Oturma banyosu için gerekli bitkiler papatya, biberiye, ısırgan ve kuşburnundan birer parça su içine katılarak kaynatılır. Ilık durumda iken ortalama 20 dakika oturma banyosu yapılır.