Toplu Sms

Kozmetik Ürünlerin Ömrünü Uzatmanın Yolları

Büyük paralar verdiğiniz kozmetik ürünlerinizin kısa zamanda bozulmasından sıkıldınız mı?


Pudra.com'da Dr. Ebru Karpuzoğlu kozmetik ürünlerinizin ömrünü uzatmanız için yapmanız gerekenleri anlatıyor... 

Kozmetik ve cilt bakım ürünlerinin ömrünü uzatmak ve en iyi etkiyi almak mümkün mü? 

Renkli kozmetik veya cilt bakım ürünlerini aklımızda iki soruyla ve ümitle alıyoruz. Birincisi ürünün vaat ettiklerini yerine getirmesi, ikincisi de dayanması. Pahalı kremlerin ilk aldığımız günlere göre etkisinin azaldığını hissetmek, yapı veya kokusunun bozulduğunu görmek oldukça sinir bozucu. Hala dolu olan ojenin yapış yapış olması, rimeli 3 kere kullandıktan sonra kokusunun değişmesi veya kuruması gibi hepimizin başına gelen tatsız süprizler ama çözümü var.

Neden ürünler çabuk bozuluyor?  

Isı değişiklikleri (örnek: banyoda buhar ve ısı artışı, yaz aylarında ısının 35oC üzerine çıktığı zamanlar) ürünlerin erimesine, yumuşamasına, sararmasına, ayrışmasına, peynirsi bir görünüm almasına veya koku bozulmasına neden olabilir. Isı ve ışığa maruz kalan ürünler soğuk ve karanlıkta saklanan ürünlere göre 3 veya 4 kat daha hızlı bozulurlar.  

Özetle saklama koşulları ve ambalaj ürünün raf omrünü etkiliyor. Işık, nem, rutubet, sıcak hava ve ısı değişiklikleri ürünün cabuk bozulmasına neden oluyor.

Buzdolabında saklamak ürünün performansını etkiler mi?  

Güzellik ürün icerikleri gittikce daha fazla doğal, doğal türevli ve organiğe yöneliyor. Bilim adamları bizlere bitki kök hücreleri gibi doğayı bir adım ileriye götüren ileri teknoloji ve doğayı birlestiren etkili ürünler sunuyorlar. Bu tür ürünleri soğukta, buzdolabında saklamak içindeki aktif içeriklerin etkisini bozmayacaktır ve hatta ürünün performansını koruyacaktır. Buzdolabındaki ürünler oda ısısında görmeye alıştığınız şekil ve yapısından farklı görünebilir. Soğuk serumunuz daha az akışkan olabilir yada kreminiz daha katı yapıya sahip olabilir. Elinize aldığınızda vücut ısısıyla normal akışkanlığına dönecektir.

Hangi ürünleri soğukta saklayabiliriz?  

Yüz ve göz kremleri: Göz ve yüz bakım ürünleri her zaman serin, ısı değişikliklerine, nem ve rutubete maruz kalmayacak karanlık yerlerde saklanmalıdır. Göz kremleri, yüz gece krem, serum ve nemlendiricilerin çabuk bozulmasını engellemek için buzdolabında saklayın. Uykusuz bir gece veya zor bir gün mu geçirdiniz? Gözleriniz yorgun, cildiniz soluk mu görünüyor? Hemen dolaptan soğuk kreminizi çıkarın, ufak ve nazik dokunuslarla temiz cildinize uygulayın. Soğuk göz veya yüz kremi cildin şişkinliğini ve enflammasyonunu azaltacak, canlandıracak ve ürün daha etkili olacaktır.

Tonikler: Yüze sıkacağınız veya pamukla uygulayacağınız soğuk tonik cildi canlandıracak ve daha sıkı bir görünüm verecektir. Cildinizde hissedeceğiniz tazelik ve ferahlıkta cabası.

Parfümler: Parfümün baş düşmanları nem, rutubet, sıcak ve ışık. Tüm bu etkenler hem banyo hem de odalarımızda mevcut. Parfümlere güzel kokularını veren notalar gül, nergis, patçuli gibi değerli, elde edilmesi zahmetli doğal özlerden geliyor. Isı ve ışık değişiklikleri özleri bozuyor ve parfümlerin orijinal kokusunu değiştiriyor. Parfümünüzü buzdolabına koyarak orijinal kokusunu koruyun, ömrünü uzatın.

Ojeler: Evet yanlış okumadınız ojeleri buzdolabında saklayabilirsiniz. Yüksek sıcaklık ve değişken ısı ojenin içinde bulunan bazı içerikleri değiştiriyor ve oje daha kalın ve yapış yapış hale geliyor. Ojeleri soğuk tutarak hem bozulmasını engelleyebilir hemde tırnaklara daha kolay ve pürüzsüz uygulanmasını sağlayabilirsiniz.

Rimeller, eyelinerlar: Suya dayanıklı (waterproof) rimeller veya eyelinerların formülünde uçucu, ısıyla kaybolabilen maddeler bulunuyor. Sıcak bu maddelerin buharlaşmasına ve ürünün kurumasına neden oluyor. Buzdolabında tutarak bu ucucu içeriklerin yok olmasının önüne geçebilir, rimelinizi kurumaktan kurtarabilirsiniz.

Buzdolabına koymamayı tercih edeceğiniz ürünler hangileri?  

Özelikle yağ veya wax yani balmumu bazlı formüllere sahip ürünler düşük ısıda hemen sertleşir. Yüz yağları, silikon yapılı primerler ve serumlar, sıvı föndotenler ve diğer yağlar buzdolabında soğuktan dolayı katılaşabilir veya kıvam ve yoğunlukları bozulabilir. Bu ürünleri oda ısısında (25oC), ışıktan uzakta ve nemsiz ortamda saklamayı tercih edin.