Dr. Ender Saraç tarafından geliştirilen bu diyette her sabah yarım tatlı kaşığı ballı ve 8-10 damla limonlu ılık su içilmesinin ardından yaklaşık yarım saat sonra da kahvaltıya başlanıyor. Her ara öğünde mutlaka elma, erik, ananas, çilek ve armut gibi meyvelerin tüketilmesini öneren bu diyette ceviz içi, sebze yemekleri, yağsız et ve bitki çayı da başı çekiyor. Bedeninize ve mevsimine uygun olarak düzenli bir şekilde sadeyağ, bal ve süt tüketmenin doğru bir beslenme için gerektiğini söyleyen Saraç, her gün diyette az miktarda da olsa yoğurt, tahin, üzüm suyu, taze meyve suyu, çeperi tahıllar alınmasını vurguluyor. Bu diyetin en temel argümanlarından biri de midenin 4'te 3'nün dolu olması gerektiği. Ayrıca Ender Saraç diyetlerine göre ana öğünün öğle yemeği olmasının sebebi de sindirim ateşinin en yüksek olduğu saatlerin 12.00 ile 13.00 saatlerinde bulunması.
Ender Saraç diyeti
Dr. Ender Saraç tarafından geliştirilen bu diyette her sabah yarım tatlı kaşığı ballı ve 8-10 damla limonlu ılık su içilmesinin ardından yaklaşık yarım saat sonra da kahvaltıya başlanıyor. Her ara öğünde mutlaka elma, erik, ananas, çilek ve armut gibi meyvelerin tüketilmesini öneren bu diyette ceviz içi, sebze yemekleri, yağsız et ve bitki çayı da başı çekiyor. Bedeninize ve mevsimine uygun olarak düzenli bir şekilde sadeyağ, bal ve süt tüketmenin doğru bir beslenme için gerektiğini söyleyen Saraç, her gün diyette az miktarda da olsa yoğurt, tahin, üzüm suyu, taze meyve suyu, çeperi tahıllar alınmasını vurguluyor. Bu diyetin en temel argümanlarından biri de midenin 4'te 3'nün dolu olması gerektiği. Ayrıca Ender Saraç diyetlerine göre ana öğünün öğle yemeği olmasının sebebi de sindirim ateşinin en yüksek olduğu saatlerin 12.00 ile 13.00 saatlerinde bulunması.