Toplu Sms

Erkeklerde Saç Bakımı Nasıl Yapılır ?

Erkeklerin saç bakımına olan ilgisi son yıllarda bir hayli arttı. hanımların dış görünüşlerine ve saçlarına verdiği ciddiyet, erkeklerinde ilgi alanına girdi. baylarda  bundan sonra saçlarının nasıl daha canlı duracağına dair çareler arıyor. Erkeklerin saçları kadınlara göre daha ayrıcalıklı yapıdadır. Saçları hem kısa boyutta hem de uygulanan alternatifler arasında gözle görülmektedir değişiklikler olmaktadır.


Baylarda Saç Bakımı Nasıl yapılmaktadır?

1- Erkeklerde çoğunlukta rastlanan kepek derdi her gün saçlara sürülen jöle, sprey ve briyantinden kaynaklanır. özellikle de erkeklerin saçlarını şekle sokmak üzere uyguladıkları bu kimyasal maddeler gün sonunda temizlenmezse saçlar yağlanır. Bunun için erkeklerin dikkat etmesi gereken en ciddi nokta gün sonunda daima saçı yıkayıp temizlemektir. Saç derisinde kalan tortular saçın yağlanmasına ve kepeklenmesine sebep olabilir.Erkek saç stilleri büyük bakım gerektirir.

2- Erkeklerin saçlarına uygun binlerce şampuan bulunur. beylerde saç kuruluğuna sık rastlanmaz. Saçlar kısa kesim bulunduğu için her gün yıkanır ve bakım maskesi uygulanırsa tedaviye hemen yanıt verir. Uzun saçlı beyler saçlarına 15 günde bir bakım maskesi uygulamalıdır.

3- Jöle kullanması istemeyen erkekler saçlarını kuruturken öne doğru eğilip kuruturlarsa ve ardından limon suyu sürerlerse tabii ve yıpratıcı olmayan bitkisel metod ile saçlarını şekillendirebilirler.

4- beylerde yoğun bir şekilde görülen saç dökülmesinin önüne geçmek için saçların kazıtılması yanlış bir uygulamadır. Eskiden bu yana zaman gelen bu yanlış uygulamanın uzmanlar tarafından doğruluğu kanıtlanmıştır. Kısacası saç kazıtmanın saç dökülmesine etkisi bulunmamakta. Saç dökülmesini engellemek için baylarda saç bakım maskelerine yönelmelidir. özelliklede sarımsak bitkisinden oluşan maskeler saçlarınızı kuvvetlendirir. saçınız kısa olduğu için uygulaması da pratik olacaktır.

5- şampuan kullanımında dikkat edilecek nokta avuç içine alınan şampuanın iki ele dağıtılmasıdır. şampuan tek bölgeye dökülürse saçlar kısa bulunduğu için dip kısımlarda tortu kalabilir. şampuan dağıtılarak kullanıldığında daha sıhhatli sonuçlar elde edersiniz.

6- Uzun saça sahip olan erkekler saçlarını 2 ayda bir kestirerek yenilenmelerini sağlamalıdır. Erkeklerinde saçları oksijene gereksinim duyar. üstelik bayanlardan daha çok ihtiyaçları bulunur. Jöle benzeri maddelerden yıpranan saçlar 2 ayda bir kesilerek yenilenmelidir.

7- Saç derinize ve saçlarınıza hindistancevizi sütü ve ya aloevera jeliyle masaj yapın. Bunu başınızda yarım saat kadar tuttuktan sonra, ılık suyla durulayın. Haftada üç kez tekrarlayın.

8- Saç derinize ve saçlarınıza bal ve yumurtanın sarısıyla masaj yapın. Saçlarınızda yarım saat kadar beklettikten sonra, ılık suyla durulayın.

9- 2–3 hafta boyunca, her öğünde bir bardak suya bir çay kaşığı elma sirkesi karıştırarak için.

10- Saçlarınızı beslemek için elma sirkesi ve adaçayını karıştırarak, saçınızı bu karışımla durulayın.

11- Sıcak zeytinyağı, bal ve 1 çay kaşığı toz şeklinde tarçını karıştırıp macun biçimine getirdikten sonra, banyodan evvela 15 dakika boyunca uygulayın.

12- Saçların seyreldiği kısımları kızarana dek soğanla ovalayın, ardından da bal sürün.

13- Eşit miktarda ılık keneotu ve badem yağını karıştırıp, haftada bir saç derinize masaj yapın.

14- Misket limonu çekirdekleri ile karabiber tohumlarını bira suyun içinde eşit sayıda  öğütün ve düzenli olarak saç deriniz üzerine uygulayın.



Erkekler için Saç Tedavileri

Sıcak Yağ Tedavisi
Kurumuş ve yıpranmış saçlar için zeytinyağlı tedavi . baylar Saçlarına parlaklık vermek ve beslemek için 2 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtın. Bunu yavaş yavaş bütün saç derinize yedirin. Sıcak suda ıslattığınız bir havluyu sıktıktan sonra bir türban bunun gibi başınıza sarın. Havlu soğurken bu işlemi iki yahut 3 defa tekrarlayarak, başın yağı iyice emmesini sağlayın. Sonra saçlarınızı yıkayarak, iyice durulayın.

Hintyağı Tedavisi
Yarım çay fincanı hintyağını ısıttıktan sonra baş derinizi ovarak saçınızın yağı emmesini sağlayın. Yavaş yavaş tarayacağınız saçlarınızı kaynar suya batırırıp sıktığınız havluyla sarın. Bu işlemi yaptıktan sonra yarım saat kadar bekleyip şampuanla yıkayın. Bu tedavi, çok ince, çabuk kırılan, kuru saçlara iyi gelir.

Zeytinyağı ve Bal Tedavisi
Yarım çay fincanı yeşil zeytinyağıyla bir çay fincanı süzme balı karıştırın. Bu karışımı birkaç gün dinlendirin daha sonra bu karışımı kafa derisine ovarak ve tarayarak yedirin. lakin bu işlemi yaparken tarağın dişlerinin kafa derinize batmamasına özen gösterin. Başınıza bir naylon torba geçirerek, başın sıcaklığını muhafaza etmeyi sağlayın. Karışımı başınızda yarım saat beklettikten sonra, saçlarınızı bol suyla durulayın. Bu işlem, koyu renk saçların ışıltılı bir hal alıp parlamasını sağlar.

Protein Tedavisi
Bu tedavi yöntemi her tip saç için en ülkü saç tedavilerinden biridir.. iki yumurtayı çırpın ve içine yavaş yavaş bir çorba kaşığı zeytinyağı, bir çorba kaşığı gliserin, bir çorba kaşığı sirke (mümkünse elma sirkesi) ilave edin. Saçınızı bir defa şampuanladıktan sonra saçınıza bu karışımı sürüp 15-20 dakika bekleyin. Saçlarınızı iyice duruladıktan sonra saçlarınızın çok aşırı kısa sürede canlandığını fark edeceksiniz.

Kakao Yağı Tedavisi
Koyu renk saçlı insanların uygulayabileceği bir başka bakım yöntemi ise aşağıda anlatılan bu karışımdır. arasında su kaynayan genişçe bir tencerenin içine daha küçük bir kabı oturtun. Yarım çay fincanı ayçiçeği yağını, 1 çorba kaşığı kakao yağını, 1 çorba kaşığı susuz lanolini bu ikinci kabın içinde eritin. bütün bu yağlar eriyince, kabı kaynar suyun içinden alın ve karışımı iyice çırpın. Bu karışımdan 1 çorba kaşığı kadarını alarak buna 1 çorba kaşığı su katın, iyice karıştırın. Bu sıvıyı ovarak başınıza sürün ve bu durumda 15 dakika ile yarım saat içinde bekleyin. Ardından saçınızı yıkayıp durulayın. Bu tedavi koyu renk saçlara yeni bir canlılık ve parlaklık verir.