Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlu gribin ve boğaz rahatsızlıklarının en fazla görüldüğü kış aylarında,koruyucu ve destekleyici olarak bitkisel önerilerde bulunuyor.
Öncelikle Öncelikle yağda kızartılmış besinler,islenmiş peynir ve et çesitleri,ağır tatlılar gibi bağışıklık sistemini zayıflatan besinlerden uzak durmanın önemi üzerinde duran Prof.Dr. İbrahim Saraçoğlu gripten korunmak için daha iyi beslenmek gerektiğini vurguluyor.
Bu tür rahatsızlıklara karşi koruyucu ve önleyici olarakta sabah ve akşam evden çikmadan önce adaçayı gargarası yapılmasının faydalı olacağını belirtirken,farenjit ve bademcik enfeksiyonuna karşi korumada mükemmel bir destekleyici rol oynacağını ekliyor.
Gribe karşı destek Kürleri:
Maydanoz-Limon Kürü
15-16 adet maydanozu gövde saplarıyla beraber belndırın içine atınız.
Üzerine taze sıkılmış 2 yemek kaşigi limon suyu ilave ediniz.Yarım bardak klorsuz su ilave ettikten sonra 1-2 dakika blendirda karıştırınız.Hazırladığını bu karışımı bardağa boşaltıp,sabah kahvaltısından 15 dakika öne içiniz.Karışımın her defasında taze hazırlanması öneriliyor.
Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlu’nun, maydanoz Limon Kürünün 15 gün uygulanıp,5 gün ara verildikten sonra yeniden 15 gün kullanılması gerektiğini ,bu kürü kullananların sabah daha dinç kalkacaklarını belirtiyor.
Soğan Kürü
Kaynamakta olan 1,5 su bardağı klorsuz suyun içerisine ince kabuğu soyulmuş orta boy bir kuru soğanı(açık kahve kabuklu yemeklik soğan) dörde bölerek attıktan sonra,5 dakika ağzı kapalı olarak kaynatınız.Hazırladığınız bu suyu ılınınca tüketilmesi öneriliyor.
15 gün boyunca aç karnına günde 2 kez ögleden evvel ve ögleden sonra içilmesi önerilen kürün,çalisanlar için akşam yemeğinden önce ve akşam yatmadan önce içilebieeği de belirtiliyor.Özellikle ılık olarak tüketilmesinin önemide vurgulanıyor.