Toplu Sms

Kırmızı Elbise Giyildiğinde Nasıl Makyaj Yapılmalı?



Özel gecelerde ve davetlerde tercih edilen, tüm dikkatleri üzerinize çekmeyi sağlayan kırmızı elbiseler ile nasıl makyaj yapılmalı? Nelere dikkat edilmeli? İşte, elbisenizle uyumlu makyaj yapmanın püf noktaları…

Abartıya kaçmayın

Elbisenize uygun makyaj yapmak oldukça önemlidir çünkü giyeceğiniz elbiseyi yaptığınız doğru makyaj tamamlar. Bu konuda kişisel zevkler çoğu zaman ön plana çıksa da dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Özellikle davet ve özel gecelerde tercih edilen gösterişli kırmızı elbiselerle abartı makyajlar yapılır, halbuki bu kırmızı elbise giyen bayanların yaptığı yanlışların başında gelir.
Renkli far kullanmayın

Kırmızı elbise giyildiğinde yapılacak makyaj mümkün olduğunca sade olmalıdır. Mor, yeşil ya da mavi tonlarında çok renkli göz farlarından mutlaka kaçınılmalı, gri ya da kahverengi tonlar tercih edilmelidir. Dudaklara ise nude veya elbiseyle aynı tonda bir ruj sürülebilir.
Pastel tonları uygun

Kırmızı bir elbise giydiyseniz pastel tonlarını kullanarak doğal bir makyaj yapabilirsiniz. Bunun için temiz cildinize transparan ve kapatıcı özelliği olan bir fondöten uygulayın. Göz çevrenizdeki morluklarınızı kapatmak için kapatıcı kullanın. Tercih ettiğiniz pastel tonlarındaki farı yüzük parmağınızla ya da bir fırçayla güzelce göz kapağınıza dağıtın. Dilerseniz göz kalemi ya da eyeliner kullanabilirsiniz. Kirpiklerinize tek kat rimel uygulayın, biraz kurumasını bekledikten sonra ikinci katı sürebilirsiniz. Ruj seçiminiz kırmızı ya da nude tonlarında olabilir.